Sådan bruger du pander i rustfrit stål – FAQ
Sådan bruger du pander i rustfrit stål – FAQ
Hvorfor skal jeg vælge All Steel?
- All Steel er en serie af kogegrej i høj kvalitet designet til hverdagsbrug. Hvis du foretrækker madlavning med pander i rustfrit stål, men er glad for non-stick-egenskaber, så har All Steel-serien det perfekte kogegrej til dig.
- All Steel pander med en non-stick Ceratec™-belægning, som er fri for plast, giver en flot stegeskorpe og kan bruges ved høje temperaturer. All Steel-pander i rustfrit stål er også sikre og nemme at bruge og vedligeholde.
Hvorfor skal jeg vælge stegepander med belægning fra Norden serien?
- Norden pander i rustfrit stål med belægning er perfekte til hverdagens madlavning; selv ved intens brug udkonkurrerer serien de fleste stegepander uden belægning.
- Panderne har en komplet plastikfri, non-stick Ceratec™-belægning med Thermium™-mineralbehandling, som giver enestående non-stick-egenskaber, selv ved høje temperaturer.
Hvad er en Ceratec™-belægning, og hvordan virker den?
- Ceratec™ er en keramisk belægning, 100 % fri for plastik og med fantastiske non-stick-egenskaber.
- Særligt velegnet til stegning og bruning af kød.
- Panderne i rustfrit stål med belægning fra All Steel og Norden-serien kan uden problemer bruges, selv om de mister deres non-stick-egenskaber.
Hvad er en Thermium™-mineralbehandling, og hvordan fungerer den?
- Thermium™-mineral er en overfladebehandling, som skaber en tynd non-stick-overflade på en overflade af rustfrit stål.
- Thermium™-mineralbehandling er gennemsigtig og 100% fri for plastik.
- Det har enestående varmebestandighed og hårdhed.
- Perfekt til bruning og stegning.
Hvordan bruger jeg en stegepande i rustfrit stål uden belægning?
- Smør en pande uden belægning grundigt ind før hver brug, men kun når panden er opvarmet.
- Kom en god portion madolie eller smør på panden, og fordel det jævnt.
- En stegepande uden belægning er perfekt til madlavning ved høje temperaturer, når du ønsker en sprød stegeskorpe. Men overdriv ikke; tilberedning ved lavere temperaturer forhindrer maden i sætte sig fast.
- Desuden kan pander i rustfrit stål uden belægning give en fin stegeskorpe ved lavere temperaturer, hvilket er mere energibesparende.
- Du kan også bruge en stegepande i rustfrit stål uden belægning til en række andre opgaver i køkkenet, f.eks. flambering, lynstegning og tilberedning af forskellige saucer.
- Håndtaget på panden kan blive varmt. Husk at have et par grydelapper eller ovnhandsker ved hånden til at beskytte dine hænder, når du laver mad med stegepander uden belægning.
- Lad panden køle af, før du vasker den.
- Ovnfast op til 270°C.
- Velegnet til alle kogezoner, inklusive induktionszoner.
Bonustip: Proteinrige madvarer, såsom tofu, hvid fisk og æg, er særligt tilbøjelige til at sætte sig fast på en stegepande uden belægning, så vær sikker på, at du altid bruger en god portion madlavningsolie eller smør. Du skal også passe på med ikke at røre i eller vende maden for tidligt. Dette gælder især for kyllingefileter.
Hvorfor skal jeg vælge All Steel Pure eller Norden-stegepander i rustfrit stål uden belægning?
- All Steel Pure og Norden Steel-pander uden belægning er perfekt til dig, der er på jagt efter slidstærkt og langtidsholdbart kogegrej. Med den rigtige pleje og vedligeholdelse har en stegepande uden belægning ubegrænset levetid.
- Stålpander uden belægning er velegnede til en lang række opgaver i køkkenet, lige fra bruning og flambering til lynstegning. Takket være deres høje varmebestandighed er All Steel Pure og Norden Steel-pander uden belægning ekstremt slidstærke.
- En stegepande uden belægning fungerer også godt som kasserolle og er f.eks. perfekt til tilberedning af tomatbaserede saucer. Vi anbefaler dog ikke at bruge All Steel Pure eller Norden Steel-pander uden belægning til mælke- eller flødebaserede saucer på grund af deres lidt klæbrige konsistens.
Hvorfor er rustfrit stål et holdbart materiale?
- All Steel Pure og Norden Steel-pander uden belægning er fremstillet af førsteklasses rustfrit stål; deres 3-lags bund og tykke aluminiumskerne gør panderne mere energieffektive.Rustfrit stål kan genanvendes igen og igen. Vores stegepander med og uden belægning er fremstillet af 90% førsteklasses genanvendt rustfrit stål med 92% lavere CO2-udledning end gennemsnittet i branchen.
- Rustfrit stål forlænger kogegrejets levetid takket være dets slidstyrke.
Er det nødvendigt at bruge madlavningsolie eller smør på en stegepande uden belægning?
- For at få det bedste resultat anbefaler vi at bruge rigeligt olie eller smør, når du laver mad på en stegepande uden belægning. Vores All Steel Pure og Norden Steel-stegepander uden belægning har et unikt indgraveret mønster, der hjælper med at fordele madlavningsolien eller smørret jævnt over hele panden. Så er madlavningen ikke længere en sur pligt!
Hvordan opvarmer jeg korrekt en stegepande i rustfrit stål uden belægning?
- Allerførst skal du lade panden i rustfrit stål uden belægning varme op et øjeblik. Hvis du tilsætter olie eller smør for tidligt eller overopheder panden, vil maden sætte sig fast.
- Sådan finder du ud af, om panden er varm nok: Hæld et par dråber vand på panden. Hvis vander fordamper med det samme, er panden ikke varm nok. Hvis vandet deler sig i flere mindre perler, er panden for varm. Temperaturen er perfekt, når vanddråberne danner en enkelt kugle, som ruller rundt på panden. Fjern derefter overskydende vand, og tilsæt madlavningsolie.